sobota 5. října 2019

Novinky na stránkách pro PC

Milí čtenáři. (Uživatelé je sic asi trefnější oslovení, ale oč je přesnější, o to méně se mi líbí, takže čtenáři.) Pokud přistupujete na můj blog pouze přes mobilní zařízení, tak jste mohli minout pravý sloupec webu, kde jsou k dispozici odkazy na prezentace k využití ve výuce. Nově přibyla jedna do literatury a jedna obecně didaktická i metody tvůrčího psaní.
Možná se ptáte, proč všechno zveřejňuji? Protože jsem napořádník a v každém počítači mám něco a takhle rychle všechno najdu kdykoliv a odkudkoliv (tedy při funkčním připojení k netu:). A vy rovněž!



Takže nově můžete žákům promítnout strukturu diamantu pro brainstorming. Kdybyste však přece jen chtěli plýtvat papírem k tisku, připojuji i PDF, kde na 1 A4 máte připraven "diagram" pro 4 žáky.
https://docs.google.com/presentation/d/1GVNlCcZX-g6nLHNT_oqu-ORV1DH_UblF5AtEIJSYxEU/edit?usp=sharing
PDF k dispozici na https://drive.google.com/file/d/1ftLate_6nV2pnidUm30a9Xzi1bH8Z_rv/view?usp=sharing



V levém sloupečku jsem přidala odkaz na aplikaci Mentimeter, která umí rychle ověřit, například co žáci vědí o tématu ještě, než začnete probírat novou látku. Nebo naopak zjistíte, co si zapamatovali na konci hodiny. Má intuitivní ovládání, a pokud pracujete na škole, kde mají i žáci přístupnou wifi, je to ideální. Do appky se registrujete pouze vy, žáci pak v prohlížeči zadají jen příslušný kód.

Žádné komentáře:

Okomentovat