čtvrtek 8. dubna 2021

Šipkovaná mezi sochami: Acitonbound "Zakletí v umění" v Moravské Třebové

 Pamatujete na šikovanou? Jednu podobnou jsem vytvořila pro žáky výtvarné výchovy. Mezi sochami a zajímavými architektonickými prvky je provede aplikace.

Takže sečteno, podtrženo - šipky nikdo nerozkope, neotočí. A navíc: žádné papíry, žádné laminování, žádné tisky pracovních listů, žádná komplikovaná distribuce materiálů. Stačí jen aplikace do mobilního zařízení, připojení na wifi při startu a při odeslání výsledků. Nejsou potřeba mobilní data v terénu. Z jednoho zařízení se mohou do hry zapojit i týmy. 

Moravská Třebová je plná zajímavých míst i uměleckých prvků, které stojí za pozornost. V době distanční výuky, kdy se výtvarka ocitla tak trochu na druhé koleji, jsem přemýšlela, jak na umění v ulicích  upozornit žáky.  Venkovní hledačka mě napadla hned. "Tyjo, ale jak to budu organizovat?," druhé zamyšlení mě trochu srazilo dolů. Naštěstí existují lidé, kteří sledují nejrůznější vychytávky, které se dají při výuce využít.  A jejich blogy mě nasměrovaly na Actionbound. 

Vytvořit "bound" mi sice trvalo docela dost času, ale doufám, že bude mít poměrně trvalou hodnotu a bude využitelný nejen ve škole a nejen letos. Naštěstí se v tomhle městě sochy stěhují z místa na místo tak v průměru jednou za sto let, a to ještě zdaleka ne všechny.

Milí kolegové, až tedy zamíříte do Moravských Athén, jak se Moravské Třebové přezdívá, můžete bound vyzkoušet. Stačí si stáhnout aplikaci Actionbound v App store nebo na Google Play, https://en.actionbound.com/download/, načíst níže uvedený QR code a vydat se na cestu. 

Trasa je dlouhá 3,5 km, projít ji trvá něco málo přes hodinu. https://en.actionbound.com/bound/syh1




Žádné komentáře:

Okomentovat