pondělí 2. září 2019

Materiály do výuky: Pravidla do učebny VV a štítky na výtvarné pomůcky

Cedule sem, cedule tam - zkrátka bez cedulí jako bys nebyl. A ve škole to platí dvojnásob. Třídní pravidla visí snad v každé "kmenovce". Mluvíme tiše, chováme se ohleduplně atp...vždyť to známe. Z mého pohledu jsou to pěkné formulky, jejichž obsahu však každý rozumí jinak. Takže suma sumárum, cedulky visí, dospělým se líbí, ale mnoho žáků se jimi neřídí.
Do učebny výtvarné výchovy jsem taky připravila 13 pravidel, ale většinou s ryze praktickými pokyny.
Vymyj štětce, rozlité utři, vracej pomůcky, podepiš se.....atp. Musím se však přiznat, že jsem si neodpustila i několik těch hesel všeobjímajících (a nechci říct nicneříkajích).
Kromě pravidel výtvarny si můžete za cenu kávy z automatu stáhnout i 80 štítků na nádoby, krabice, plechovky a police, kam ukládáte výtvarné potřeby. https://www.ucitelnice.cz/produkt/2718





Stačí stáhnout, vytisknout, zalaminovat, vyvěsit a vyžadovat? :)
Využíváte-li k vylepení pokynů i okna, pak jistě oceníte, že lepítka "žvejkačky" nebudou prosvítat, když je schováte pod "hlavičku" šroubku. (Já tedy nesnáším, když jsou vidět ty tmavé fleky proti světlu.)
Štítky si vytisknete v různých velikostech, tak jak navolíte na tiskárně. Jsou řazeny v souboru abecedně - takže začínají A jako akryly a končí Z jako zbytky.

Děkuji Janě Hodovancové za inspirativní dotaz na facebooku.

Osobní poznámka

Pravidla výtvarny mi evokují Pravidla moštárny. Avšak nejsou tak syrová...




Žádné komentáře:

Okomentovat